Защо хората се чувстват привлечени от  къщи, обитавани от духове, филми

...
Защо хората се чувстват привлечени от  къщи, обитавани от духове, филми
Коментари Харесай

Защо обичаме страха

Защо хората се усещат привлечени от  къщи, населявани от духове, филми на ужасите и известните в последно време стаи на страха? Отговор на този въпрос в навечерието на Хелоуин дават учени от Дания. Специалистите означават, че човешките същества обичат да получават " премерени порции " боязън.

Авторите на проучването от университета на Орхус изясняват, че ползата към страха поражда вследствие на характерни физиологични реакции - да вземем за пример повишение на пулса и някои други процеси, които за малко време трансформират положението на индивида. Учените споделят, че страхът може да е задоволителен единствено, в случай че не трае дълго. Ако източникът на ужаса не изчезне скоро, страхът обзема индивида и към този момент не му носи наслаждение.

" Има един " сладостен миг ", когато приятното чувство от страха доближава връхната си точка. Открихме много забавна връзка сред страха, възбудата и удоволствието. На процедура този феномен не е проучен преди ", споделя ръководителят на екипа Марк Малмдорф Андерсен. Ученият добавя, че с сътрудниците му са получили опция да изучат този " сладостен миг " с помощта на опит, в който доброволци са посетили атракция, наречена " Къщата с духовете ". " За да изпитате удоволствието от страха, той би трябвало да продължи единствено малко време. Страхът също по този начин би трябвало да е мощно изразен, тъй като в случай че не изплашите индивида задоволително, резултатът няма да се появи ", отбелязва Андерсен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР